onze klas...

onze klas...

maandag 28 september 2015

Hallo iedereen,

Week vijf is begonnen en er leeft van alles bij de bosnimfen...

Uit de klasraad van verleden week zijn verscheidene zaken naar boven gekomen en daar zijn enkele leerlingen meteen na de instructies aan begonnen .

-Er zijn teveel leerlingen die gestoord worden door de computerschermen boven (lees: wie individueel op papier aan het werk is boven, haalt een laag werkrendement wegens de meer interessante zaken die op de schermpjes te zien zijn). Oplossing: we plaatsen een wand tussen computers en de tafels.

-De kranten worden na gebruik niet meteen op hun plek teruggelegd. Oplossing: We hangen de kranten per dag aan een klemkapstok. Zo is het beter zichtbaar of ze beschikbaar zijn.

-Er ontstaan meer en meer conflicten bij het sporten op de speelplaats; vooral bij hockey en voetbal. Het is niet duidelijk wanneer de bal buiten is. Oplossing: We schilderen lijnen op de speelplaats.

-Het dagelijkse theekransje verliep te chaotisch en de afwasploeg had teveel opruimwerk nadien. Ook werd er teveel suiker én honing gebruikt. Oplossing:  Enkel een gezamenlijk theekransje op dinsdag, donderdag en op de 'zwem'vrijdag en via twee grote kannen, niet meer individueel. Minder suiker en honing via een verantwoordelijke.

Tijdens de VWT van vandaag zijn er enkelingen al aan het werk gegaan. Prima werk geleverd hoor!
Er waren natuurlijk ook leerlingen die individueel taal-en rekenwerk ondernomen om qua planning rond te komen (woensdag geen school en donderdag veldloop) Organisatorisch goed bezig dus!

Hier alvast een voorsmaakje...
Groet, Bernd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten