onze klas...

onze klas...

maandag 5 oktober 2015

levensreddende zwemles voor de zwarte mutsen

Tijdens de tweede zwemles van dit schooljaar kregen de zwarte mutsen enkele levensreddende tips van de hoofdredder. In het begin kon de pret niet op, want hoeveel keer kan en mag het om met je kleren nog aan in het zwembad te zwemmen?! Naarmate de les vorderde gingen de mondhoeken in een andere positie staan, wat naar beneden eigenlijk. Niet dat zij de les niet leuk vonden hoor, het was door de vermoeidheid. Zo ontdekten ze na een twintigtal minuten al dat met kleren aan zwemmen best zwaar wordt. Het gaf hen een duidelijk beeld van drenkelingen/bootvluchtelingen.

Ook bij het reddend zwemmen gingen er ogen open. De zwemmertjes moesten het zelf ervaren om te geloven welke simpele voorwerpen levensreddend kunnen zijn in het water. Een voetbal, een fles, een emmer,... alles wat lucht kan innemen is bruikbaar.

Als moeilijkste test was er de test met de baby. Ze moesten een fles (=baby) overbrengen in het water zonder dat de dop (=mond van baby) onder water ging. Laat mij duidelijk zijn, na een zwemafstand van 15 m waren er nog 0 levende baby's!

Ik ben van plan om voor de zwarte mutsen nog zulke 'aparte' zwemlessen te organiseren.

Groet B

Geen opmerkingen:

Een reactie posten